Dizajn i priprema

imgSavremeni studio za dizajn i pripremu, visokoobrazovani kadrovi i oprema najnovije generacije omogućavaju nam kreiranje i pripremu najzahtjevnijih poslova za štampu. Naši dizajneri su specijalizovani za grafičku pripremu različitog nivoa složenosti: knjiga, monografija, brošura, časopisa, letaka, etiketa itd., kao i izradu grafičkih standarda za klijente. Tim naših ljudi je uvijek spreman da odgovori svakom Vašem zahtjevu.

U toku procesa proizvodnje koristimo najnoviji nivo kontrole štampe color management – sistem za kontrolu i podešavanje boje, potpuno
automatizovan proces koji služi za postizanje željene reprodukcije boje (od monitora do štamparske mašine) čime omogućavamo klijentima da na našim profesionalnim monitorima predvide svoju štampu.

img U okviru ovog sistema u mogućnosti smo da izradimo , po zahtjevu klijenata, i probni otisak tzv. proof koji dajemo na uvid prije štampe. Probni otisak se radi na specijalnom papiru i ploterima za probni otisak koji simuliraju kvalitet odštampanog proizvoda do 90% tačnosti. Naša firma je jedna od prvih i rijetkih koji je uvela ovaj sistem kontrole boje u proizvodni proces.

Studio za pripremu opremljen je laserskim osvjetljivačem ploča – CTP
(Computer To Plate).
Jednostavniji i brži proizvodni ciklus uz pomoć CTP sistema eliminiše nekoliko koraka čime skraćuje vrijeme potrebno za izradu ploče i sam početak štampe a ujedno i smanjuje troškove izrade pripreme filma i montaže.

Dizajn i priprema – GrafoMark | štamparija